Drummen met Henri in Gennep en Cuijk

Drumlessen omgeving Nijmegen

Drumlessen omgeving Nijmegen

Wat leuk dat je wilt leren drummen! Drumleraar Henri geeft les op twee locaties: in Cuijk en Gennep. Zo hoef je nooit ver te reizen. Op deze pagina lees je wat de mogelijkheden zijn en wat je kunt verwachten van lessen en proeflessen. Ook vind je meer informatie over de locaties, tijden en tarieven.

Ik wil me aanmelden

Drumlessen

Leren spelen
Je begint met het leren spelen van de verschillende ritmes die horen bij diverse muziekstijlen, zoals pop, rock en funk. Natuurlijk beginnen we eerst met de makkelijke ritmes. Als je die kunt spelen, leer je samenspelen met de muziek die erbij hoort. Een nummer bestaat namelijk niet alleen uit ritme.


Nummers spelen

Zo leer je niet alleen een heel nummer te spelen, maar maak je ook kennis met verschillende muziekstijlen en kun je ontdekken welke je het leukst vindt. De keuze van de stukken hangt af van jouw vorderingen en je muzieksmaak. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig een drumpartij kunt spelen op jouw drumstel.


Drumstellen op locatie

Er staan 2 drumstellen op de leslocatie klaar. Hierdoor hoef je nooit te sjouwen met je eigen drumstel. Ook kan Henri je zo alles voordoen en met je meespelen. Zo leer je het snelst.


Noten lezen
Als dit nodig is, kun je noten leren lezen. Dat lezen is een hulpmiddel en niet het hoofddoel. Het is wel makkelijk als je het kunt, niet alleen voor tijdens de les, maar ook bij het oefenen thuis. Noten lezen is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Een boek leren lezen is een stuk lastiger.


Speeltechniek
Henri zal altijd proberen om jouw speeltechniek te verbeteren, maar wel op een manier die de lessen voor jou plezierig én uitdagend houdt. Je komt immers omdat je het leuk vindt en dat moet ook zo blijven!

Een gerichte opleiding
Wil je in een slagwerkgroep, drumband, fanfare of harmonie gaan spelen? Bij Drumschool Henri Rijken kun je speciale opleidingen voor bijvoorbeeld orkestslagwerkers volgen. Ook helpt Henri je graag bij de voorbereidingen voor muziekexamens, voorspeel-middagen en solistenconcoursen. De opleidingen zijn volgens de richtlijnen van het landelijk geldende raamleerplan. Als je wilt kun je dan ook de daarbij horende diploma's halen.

Ja, ik wil les!

Proeflessen

Weet je nog niet zeker of je drummen leuk vindt? Probeer het dan uit. Je kunt een introductiecursus van zes lessen volgen. Zo kun je ontdekken of de lessen je bevallen, hoe het is om thuis te oefenen en of je lol hebt in het spelen.

Gedurende de proeflessen krijg je van Henri een drumstel te leen, dat hij zelf bij jou thuis komt installeren. Zo hoef je niet meteen zelf te investeren in een drumstel. Houd er wel rekening mee dat er soms een wachttijd is omdat alle drumstellen uitgeleend zijn.

Tarieven

Je kunt kiezen uit lessen van 20 of van 30 minuten.


  • 20 minuten les per week kost € 14,- per les*.
  • 30 minuten les per week kost € 18,50 per les*.
  • Introductiecursus: €125,– voor 6 lessen van 20 minuten, inclusief een leendrumstel thuis en een gratis paar stokken*.
*Alle tarieven zijn voor leerlingen tot 21 jaar. De tarieven voor leerlingen tot 21 jaar zijn van btw vrijgesteld. Op tarieven voor leerlingen van 21 of ouder wordt 21% btw berekend.
Aanmelden reguliere les

Vakantie

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.
herfstvakantie 15 t/m 21 oktober 2018
kerstvakantie 24 december 2018 t/m 6 januari 2019

carnavalsvakantie 4 maart t/m 10 maart 2019

meivakantie 22 april t/m 5 mei 2019

de zomervakantie begint op 1 juli

Les- en Betaalinformatie

Je kunt het hele jaar door beginnen met lessen. Per lesjaar zijn er 37 lessen. Een lesjaar loopt van het eind van de zomervakantie tot de
volgende zomervakantie. Je kunt per maand, in drie keer of in één keer voor een heel lesjaar betalen.

Bij 20 minuten les per week

Per maand: € 52,-* per maand. (september t/m juni, 10 maanden)

In drie termijnen: € 173,34* per termijn.

In één keer, voor een heel lesjaar betaal je € 510,-*

Bij 30 minuten les per week
Per maand: € 68,50* per maand. (september t/m juni, dus 10 maanden)

In drie keer termijnen: € 228,34* per termijn.

In één keer, voor een heel lesjaar betaal je € 675,-*

*Alle tarieven zijn voor leerlingen tot 21 jaar. De tarieven voor leerlingen tot 21 jaar zijn van btw vrijgesteld. Op tarieven voor leerlingen van 21 of ouder wordt 21% btw berekend.


Als je het lesgeld voor een heel lesjaar in één keer betaalt is het dus 10 euro goedkoper. (Deze korting geldt niet voor de introductiecursus.) Ben je lid van de harmonie of van de fanfare, dan is er een kans dat zij meebetalen aan het lesgeld. Vraag bij hen na hoe dat geregeld is. Zit je krap bij kas dan kan Stichting Leergeld De Stuwwal misschien iets voor je doen. Klik hier voor meer informatie.


Opzeggen
Bij tussentijdse opzegging geldt een kalendermaand opzegtermijn. Het te verrekenen bedrag wordt berekend evenredig aan het aantal gevolgde lessen in dat kalenderjaar.

Locatie Gennep

Het Bolwerk
’t Straatje 3,
6591 BP Gennep (ingang naast de Jan Linders-supermarkt)

Lessen:
Maandagmiddag, dinsdagmiddag en dinsdagavond.
Geen les tijdens schoolvakanties

Locatie Cuijk

Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62,
5431 DC Cuijk (ingang via de Fraterstraat)

Lessen:
Donderdagmiddag en -avond.
Geen les tijdens schoolvakanties

Drumschool Henri Rijken
’t Straatje 3 
6591 BP Gennep


Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DC Cuijk

Openingstijden
Maandagmiddag
:
Het Bolwerk
Dinsdagmiddag en -avond:
Het Bolwerk
Donderdagmiddag en -avond:
Schouwburg Cuijk
Tijdens de schoolvakanties is er geen les.