drumlessen
Drummen met Henri in
Cuijk en Gennep
slagwerkgroep - leren drummen
Drummen met Henri in
Cuijk en Gennep
 proeflessen
Drummen met Henri in
Cuijk en Gennep

Drumles in de buurt van Nijmegen van drumleraar Henri Rijken

Wat leuk dat je wilt leren drummen! Drumleraar Henri geeft les op twee locaties: een in Cuijk en een in Gennep. Zo hoef je nooit ver te reizen. Op deze pagina lees je wat je kunt verwachten van de lessen en proeflessen. Ook vind je meer informatie over de locaties, tijden, vakanties en tarieven.

leren drummen

Weetje

Wist je dat je slimmer wordt van drummen? Uit onderzoek blijkt dat je door het ritmisch trommelen stabielere hersengolven krijgt. En die zorgen er weer voor dat je sneller problemen kunt oplossen en je IQ verbetert. Doordat je beide hersenhelften traint, word je ook nog eens creatiever!

Voor ouders: bekijk ook eens dit filmpje over muziek maken. Vooral het einde vanaf 3:39. En dan hebben we het nog niet eens gehad over motoriek en coördinatie! 

Lessen

Leren spelen
Je begint met het leren spelen van de verschillende ritmes die horen bij diverse muziekstijlen, zoals pop, rock en funk. Natuurlijk beginnen we eerst met de makkelijke ritmes. Als je die kunt spelen, ga je samenspelen met de muziek die erbij hoort. Een nummer bestaat namelijk niet alleen uit ritme.
 

Nummers spelen
Zo leer je niet alleen een heel nummer te spelen, maar ook verschillende muziekstijlen kennen en kun je ontdekken welke je het leukst vindt. De keuze van de stukken hangt af van jouw vorderingen en je muzieksmaak. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig een drumpartij kunt spelen op jouw drumstel.


Drumstellen op locatie
Er staan 2 drumstellen op de leslocatie klaar. Hierdoor hoef je nooit te sjouwen met je eigen drumstel. Ook kan Henri je zo alles voordoen en met je meespelen. Zo leer je het snelst.


Speeltechniek
Henri zal altijd proberen om jouw speeltechniek te verbeteren, maar wel op een manier die de lessen voor jou plezierig én uitdagend houdt. Je komt immers omdat je het leuk vindt en dat moet ook zo blijven!


Noten lezen
Voor zover dat nodig is, leer je ook noten lezen. Dat lezen is een hulpmiddel en niet het hoofddoel. Het is wel makkelijk als je het kunt, niet alleen voor tijdens de les, maar ook bij het oefenen thuis. Noten lezen is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Een boek leren lezen is een stuk lastiger.


Een gerichte opleiding
Wil je in een slagwerkgroep, drumband, fanfare of harmonie gaan spelen? Bij Drumschool Henri Rijken kun je speciale opleidingen voor bijvoorbeeld orkestslagwerkers volgen. Ook helpt Henri je graag bij de voorbereidingen voor muziekexamens, voorspeelmiddagen en solistenconcoursen. De opleidingen zijn volgens de richtlijnen van het landelijk geldende raamleerplan. Als je wilt kun je dan ook de daarbij horende diploma's halen.

Proeflessen

Weet je nog niet zeker of je drummen leuk vindt? Probeer het dan bij Henri uit. Je volgt dan een introductiecursus van 6 lessen. Zo kun je kijken of de lessen je bevallen, hoe het is om thuis te oefenen en of je lol hebt in het spelen.

In de weken van de proeflessen krijg je van Henri een drumstel te leen, dat hij zelf bij jou thuis komt installeren. Zo hoef je niet meteen zelf te investeren in een drumstel, zonder dat je weet of dat wel zin heeft. Houd er wel rekening mee dat er soms een wachttijd is, omdat alle drumstellen dan uitgeleend zijn.

De introductiecursus bestaat uit:

  • 6 lessen van 20 minuten op locatie
  • Een leendrumstel thuis om op te oefenen
  • Een paar stokken, die je na afloop mag houden

De cursus kost €125,-. Daarna kun je beslissen of je verder wilt met drumlessen.

Drumschool Henri Rijken

Locaties en tijden

Drumleraar Henri geeft drumles op twee locaties:

Het Bolwerk in Gennep

’t Straatje 3, 
6591 BP Gennep

ingang naast de Jan Linders-supermarkt

Lessen:

Op maandagmiddag, dinsdagmiddag en dinsdagavond vinden de lessen in Het Bolwerk plaats.
 

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62,
5431 DC Cuijk

ingang via de Fraterstraat

Lessen:

De lessen in de Schouwburg van Cuijk vinden plaats op donderdagmiddag en -avond.

Vakanties

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

carnavalsvakantie                       12 t/m 18 februari

meivakantie                                  27 april t/m 13 mei

zomervakantie                             9 juli t/m 3 september

Tarieven

Je kunt kiezen uit lessen van 20 of van 30 minuten.

20 minuten les per week kost € 14,- per les.

30 minuten les per week kost € 18,50 per les.

Introductiecursus: €125,– voor 6 lessen, een leendrumstel thuis en een gratis paar stokken

Alle prijzen zijn voor leerlingen tot 21 jaar. Leerlingen van 21 of ouder moeten bij alle tarieven 21% bijtellen.

 

Betalingen

Je kunt betalen per maand, in drie keren, of in één keer voor een heel lesjaar.  

Heb je 20 minuten les per week dan betaal je per maand € 52,- (september t/m juni, dus 10 maanden). In drie keer is het € 173,34 per keer, in één keer voor een heel lesjaar betaal je € 510,- .

 
Heb je 30 minuten les per week dan betaal je per maand € 68,50 (september t/m juni, dus 10 maanden). In drie keer is het € 228,34 per keer, in één keer voor een heel lesjaar betaal je € 675,- .

Als je het lesgeld voor een heel lesjaar in één keer betaalt is het dus 10 euro goedkoper. (Dit geldt niet voor de introductiecursus.) 

Als je lid bent van de harmonie of van de fanfare is er kans dat zij meebetalen aan het lesgeld. Vraag even bij hen na hoe dat geregeld is.

Zit je krap bij kas dan kan Sichting Leergeld De Stuwwal misschien iets voor je doen. Klik daarvoor HIER .

 

Aanmelden
Kunt je het hele jaar door beginnen met de lessen. 

Per lesjaar zijn er 37 lessen. Een lesjaar loopt van het eind van de zomervakantie tot de volgende zomervakantie..

 

Opzeggen
Bij tussentijdse opzegging geldt een kalendermaand opzegtermijn. Het te verrekenen bedrag wordt berekend evenredig aan het aantal dat kalanderjaar gevolgde lessen

Drumschool Henri Rijken